Om mig

Jeg er 45 år gammel, bosat i Esbjerg og gift med Julie Skals, som er kandidat til byrådet for Det Konservative Folkeparti. Vi har fire sammenbragte børn – herunder Bent Bjørn, som vi fik i august 2019. Han er opkaldt efter min far Bent, som desværre døde af kræft i 2017, men nu lever hans navn altså videre.

Til daglig arbejder jeg som forsker og underviser i Forsvaret, og derudover skriver jeg bøger (både fag- og skønlitterære) og holder foredrag og bidrager til radio- og tv-programmer og podcasts om især katastrofer, som jeg har beskæftiget mig med professionelt i mange år. Min store passion er at skrive, og jeg forsøger altid at følge historikeren A.J.P. Taylors vise ord om, at formålet med at skrive bøger er, at “folk noglegange læser dem”.

Jeg holder meget af at lave mad (og blære mig med det), hvilket man kan se på min Instagram-profil, ligesom jeg er ét af de skøre mennesker, som elsker at hugge hul i isen på Betonsøen i Tjæreborg for at nedsænke legemet i det iskolde vand. Løb har været min favoritsport de seneste mange år, og jeg har – i adstadigt tempo – gennemført ti maratonløb i bl.a. San Francisco, New York City og på Færøerne.